1 pss La Molisana Spagetti Nº15 -pastaa tai La Molisana Spaghetto Quadrato Nº1
50ml Extra-neitsytoliiviöljyä
25g basilikanlehtiä
15g Pecorino -juustoa
35g Parmesaaniraastetta
1/2 valkosipulinkynsi
Suolaa
8g pinjansiemeniä
Tarjoiluun:
Basilikaa
Extra-neitsytoliiviöljyä
Keitä reilusti suolatussa vedessä La Molisana Spagetti al denteksi.
Lisää kuorittu valkosipuli mortteliin muutaman hipun karkeaa suolaa kanssa ja hienonna. Lisää basilikaa ja jatka pehmentämistä, kunnes saat aikaan kirkkaan vihreää nestettä basilikanlehdistä. Lisää pinjansiemenet ja murskaa, kunnes saat kermaisemman koostumuksen.
Lisää juustot ja oliiviöljyä mortteliin ja jatka murskaamista.
Siivilöi pasta, säästä hieman keitinvettä. Kaada pasta isoon pannuun ja lisää pestokastike sekä hieman keitinvettä. Sekoita kunnes saat haluamasi kermaisen koostumuksen.
Tarjoile basilikan ja pienen lorauksen oliiviöljyä kera.