Pasta all’amatriciana

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 30 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Pasta all’amatriciana

1 pss La Molisana Penne Rigate -pastaa tai vaihtoehtoisesti La Molisana Spagetti Nº15.
125g guancialea tai vaihtoehtoisesti pekonia
400g kokonaisia kuorittuja tomaatteja säilykkeenä
50ml valkoviiniä (valinnainen)
80g raastettua pecorinojuustoa
1 kokonainen chili
Suolaa
Öljyä

Tarjoiluun:
Lastuiksi raastettua pecorinojuustoa.

Suikaloi guanciale tai pekoni ja paista pannulla yhdessä kokonaisen chilin kanssa. Mikäli käytät pekonia, lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä.

Kun liha on sopivasti kypsynyt, lisää halutessasi valkoviini kuumalle pannulle ja anna sen höyrystyä.

Lisää pannulle säilötyt kokonaiset tomaatit liemineen. Murskaa tomaatit haarukalla ja mausta kastike suolalla. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kun kastike on valmis poista kokonainen chili kastikkeesta.

Kastikkeen valmistuessa, keitä La Molisana Penne Rigate (tai halutessasi spagetti) kiehuvassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes pasta on al dente.

Siivilöi pasta ja sekoita se pannulla kastikkeeseen. Lisää lopuksi hienoksi raastettu pecorinojuusto ja sekoita huolellisesti.

Tarjoile lastuiksi raastetun pecorinojuuston kanssa.

Search