Täysjyväinen penne rigate -salaatti

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 20-30 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Täysjyväinen penne rigate -salaatti

320 g Penne Rigate N°20 -täysjyväpastaa
Noin 20 kirsikkatomaattia
n. 2 lusikallista oliiviöljyä
Kourallinen pistaasipähkinöitä (mahdollisesti suolatonta)
Noin yksi oksa tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
Ohuita parmesaanihiutaleita maun mukaan
Suolaa maun mukaan

Kypsennä Penne Rigate N°20 -täysjyväpasta runsaassa suolavedessä.
Pastan kypsyessä pese kesäkurpitsa, leikkaa se viipaleiksi ja paista se pannulla, jossa on ruokalusikallinen oliiviöljyä, kuorimaton valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa. Anna niiden ruskistua ja lisää lopuksi muutama mintunlehti.
Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit, laita ne kulhoon ja mausta pisaralla öljyä ja ripauksella suolaa.

Murra pistaasipähkinät pienemmiksi paloiksi ja raasta vähän parmesania joukkoon.

Kun penne-pasta on kypsynyt, valuta ja jäähdytä se kylmässä juoksevassa vedessä.
Yhdistä kulhossa kylmä pasta kesäkurpitsan, mintun ja kirsikkatomaattien kanssa. Ripottele päälle parmesaanihiutaleita ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä. Koristele kokonaisilla mintunlehdillä, pisaralla ekstra-neitsytoliiviöljyä.

Search