Merenherkkupasta

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 30 minuuttia

Vaikeustaso: Keskitaso

Merenherkkupasta

1 pss tuoreita sinisimpukoita,
1 tuore kalmari
4 kpl tuoreita jättikatkaravunpyrstöjä
4 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
4 dl vettä
125g kirsikkatomaatteja
300g La Molisana Spagetti Nº15

Huuhtele tuoreet simpukat vedellä ja tarvittaessa harjaa kuoret puhtaaksi. Tarkista, että simpukat ovat eläviä kopauttamalla kuorta kevyesti. Elävät simpukat sulkeutuvat.

Lämmitä oliiviöljy ja kuorittu valkosipulinkynsi isolla pannulla.
Lisää kuumalle pannulle 4 dl vettä ja veden kiehuessa lisää joukkoon simpukat.
Kypsennä simpukoita pannulla 3-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat.
Kerää simpukat pannulta ja siivilöi sekä säilytä keitinvesi.
Irrota simpukoiden liha kuorista ja kerää lihat kulhoon.

Leikkaa kalmari siivuiksi.
Lisää puhtaalle pannulle oliiviöljy ja valkosipulinkynsi.
Lisää kuumalle pannulle kalmari ja kypsennä 5 minuuttia.
Lisää pannulle halkaistut kirsikkatomaatit ja kypsennä toiset 5 minuuttia. Lisää pannulle jättikatkaravunpyrstöt kuorineen. Lisää simpukoiden keitinvesi pannulle liemeksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä samalla La Molisana-spagettia kiehuvassa suolatussa vedessä 6 minuuttia.
Siivilöi spagetti ja lisää pannulle maustumaan ja kypsymään.

Kun pasta on kypsyydeltään al dente, nostele pasta, kalmarit, tomaatit, jättikatkaravunpyrstöt ja simpukat lautaselle. Tarjoile heti.

Vinkki 1: Mikäli tuoreita mereneläviä ei ole saatavilla, voit hyödyntää esimerkiksi pakasteita tai säilykkeitä.

Vinkki 2: Voit myös säväyttää ja käyttää mustaa La Molisana Al Nero Di Seppia No°615 spagettia.

Search