LA MOLISANA ON YKSI ITALIAN PERINTEIKKÄIMPIÄ PASTAN TEKIJÖITÄ.

Molisana ei ole vain pastamerkki, vaan myös sen perustaman perheen tarina. Perhe on tehnyt jo neljän sukupolven ajan laadukasta pastaa durumvehnästä. Yritys haluaa tuottaa Molisen alueella valmistettua pastaa, jolla on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Sukupolvelta toiselle siirtyneet taidot, lannistumattomuus ja yrityksen vankat rakenteet edustavat Molisanan arvoja.
Molisanan tehdas on 730 metriä merenpinnan yläpuolella ja sijaitsee keskellä Italiaa, Molise-alueen sydämessä. Alue on ilmastoltaan loistava viljan kasvatukseen: maaperä on hyvä, saatavilla on runsaasti lähdevettä ja ilma on saastuttamatonta. Alue tarjoaa siis ihanteelliset olosuhteet korkealaatuisen pastan tuotantoon.
Molisana-pastan valmistukseen on valittu paras durumvehnä. Sillä on ainutlaatuiset ominaisuudet: voimakas aromi, kirkkaan keltainen väri. Durumvehnä sekoitetaan veteen, joka tulee Matese-vuoren luonnollisesta lähteestä. Hidas kuivatusprosessi ja puhtaat raaka-aineet luovat Molisana pastan ainutlaatuisen maun.
Viime vuosisadan alussa alueella aloittivat toiminnan ensimmäiset pastanvalmistajat, niin sanotut ”maccaronarit”. Samassa paikassa muinaista tietoa ja kulttuuria välitetään eteenpäin yhä edelleen. Nykyisin parhaana pastan valmistajana toimii La Molisana.

La Molisana on myös tarina italialaisesta perheestä, joka on jo yli sadan vuoden ajan tehnyt laadukasta käsityötä pastan parissa. Nykyisin La Molisanan klassisia tuotteita saa Italian lisäksi myös monista muista maista.

Kestävä kehitys on La Molisanalle tärkeä arvo ja vähennämme tuotteidemme ympäristövaikutuksia mahdollisimman paljon. Käytämme vain korkealuokkaisimpia raaka-aineita.

Lähdimme kehittämään vastuullisuuttamme ensimmäisenä logistiikassa, jossa valitsimme uudenlaisen kuormalavojen ja konttien toimittajan. Yhteistyökumppani tarjoaa innovatiivisen kuormalavojen yhdistämispalvelun, joka korvaa kertakäyttöiset kuormalavat vaihdettavilla. Vastuullisempaan toimintamalliin osallistuvat kaikki jakeluketjun toimijat: tuottajat, logistiikkaoperaattorit, jakelukeskukset ja kauppiaat. Jotta kuormalavat voidaan vaihtaa, jokaisesta täynnä olevasta, toimitetusta kuormalavasta palautetaan tyhjä toiseen suuntaan. Epal-standardi varmistaa lavojen yhteensopivuuden. Tämä on esimerkki tehokkaasta ja kestävästä ratkaisusta, joka on mahdollinen uudenlaisen verkostoimisstrategian toteuttamisen ansiosta. Uuden toimintamallin positiivinen vaikutus ympäristöön selkeä ja mitattavissa.

Tehtaamme on äskettäin saanut päätökseen uuden yhdistetyn energiatuotantojärjestelmän, joka yhdistää  jäähdytyksen, lämmön ja sähköntuotannon. Näiden energiamuotojen tuottaminen yhdessä on halvempaa kuin niiden tuottaminen erikseen ja esimerkiksi hyödyntämällä muuten menetettävää lämpöä tuotannossamme saavutamme erittäin korkean hyötysuhteen. Nykyisen tuotantomallimme avulla vähennämme merkittävästi ilmakehän hiilidioksidipäästöjä sekä alennamme lämpöenergian osuutta ympäristöön mitattuna TOE:lla (öljyekvivalenttitonni). Taloudellinen hyöty puolestaan koostuu säästöistä sekä lämmitys- että sähkökustannuksissa, ja kustannusten arvioidaan vähenevän 30 %.

Kestävä kehitys on avainasemassa arvomaailmassamme. Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että laitteemme ovat korkealaatuisia ja tuotannon ympäristövaikutuksia vähennetään mahdollisimman paljon.

Viestinnässämme käytettävät paperimateriaalit ovat FSC-sertifioituja eli ne täyttävät kestävän metsänhoidon kansalliset standardit. Ne on luotu edistämään ympäristöystävällistä, sosiaalisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kestävää metsänhoitoa. FSC-logo takaa, että tuote valmistetaan raaka-aineista, jotka ovat peräisin metsistä, joita hoidetaan asianmukaisesti kahden perusperiaatteen mukaisesti: toimiva metsänhoito ja toimitusketju.

Yrityksemme tekee korkean lämpötilan desinfiointikäsittelyjä käyttämällä Thermopest®-järjestelmää, joka on vaihtoehto perinteisille kemiallisille aineille (kaasut ja kaasutusaineet). Järjestelmämme on ympäristöystävällinen vaihtoehto tuholaisten poistamiseksi maatalousteollisuuden rakennuksissa ja alueilla. Toisin kuin tavalliset kemialliset desinfiointihoidot, Thermopest®-desinfiointijärjestelmä on myrkytön sekä ihmisille että ruoalle, ei jätä mitään jäämiä eikä vaadi käsiteltävien alueiden evakuointia.

Lähitulevaisuudessa asennamme uuden Ecothermic-pastavalmistuslinjan, joka takaa jopa 40 prosentin vähennyksen päästämässämme lämpöenergiassa.
Search