Rigatoni all’amatriciana

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 30 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Rigatoni all’amatriciana

1 pss La Molisana Penne Rigate (tai rigatoni)
125 g guancialea tai vaihtoehtoisesti pekonia
400 g kokonaisia kuorittuja tomaatteja säilykkeenä
80 g raastettua pecorino romano -juustoa
1 kokonainen chili tai 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
suolaa
oliiviöljyä

Tarjoiluun:
Raastettua pecorino romnano -juustoa.

Suikaloi guanciale tai pekoni ja ruskista se pannulla keskilämmöllä rapeaksi yhdessä chilin kanssa. Mikäli käytät pekonia, lisää pannulle myös ruokalusikallinen öljyä.

Kun guanciale tai pekoni on muuttunut ihanan rapeaksi, ota lihapalat pois pannulta ja laita ne talouspaperin päälle odottamaan. Jätä lihasta valunut rasva pannulle.

Lisää pannulle säilötyt kokonaiset tomaatit liemineen. Murskaa tomaatit haarukalla ja mausta kastike suolalla. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kun kastike on valmis, poista kokonainen chili.

Kastikkeen valmistuessa keitä pasta kiehuvassa hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes pasta on al dente.

Siivilöi pasta ja sekoita se pannulla kastikkeeseen. Lisää lopuksi hienoksi raastettu pecorino romano -juusto ja sekoita huolellisesti.

Rouhi annoksen päälle runsaasti mustapippuria ja tarjoile raastetun pecorinojuuston kanssa.