Kesäinen fusilli-tonnikalapasta

Fusilli tonnikalalla, sipulilla, oliiveilla, kapriksilla ja leivänmuruilla

Kesäinen fusilli-tonnikalapasta

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 20 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Fusilli tonnikalalla, sipulilla, oliiveilla, kapriksilla ja leivänmuruilla

320 g La Molisana fusillia (halutessasi voit käyttää täysjyväversiota)
200 g Calvo-tonnikalaa paloina öljyssä
130 g mustia kivettömiä oliiveja
5 rkl leivänmuruja tai korppujauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 dl valkoviiniä (valinnainen)
1 salottisipuli
ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa
ruohosipulia

1. Paahda leivänmurut tai korppujauhot pannulla tilkassa ekstra-neitsytoliiviöljyä kullanruskeiksi ja laita ne sitten sivuun.

2. Hienonna oliivit, salottisipuli ja ruohosipuli. Anna hienonnetun seoksen levätä hetki astiassa, jossa on ektra-neitsytoliiviöljyä.

3. Kypsennä sitten seosta mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 1,5 minuuttia.

4. Riko tonnikalan rakenne ja lisää se mikroaaltouunissa kuumentamaasi seokseen.

5. Kaada pannulle extra-neitsytoliiviöljyä, lisää valkosipuli ja kuullota sitä. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua.

6. Keitä pasta kiehuvassa runsaasti suolatussa vedessä, valuta ja pyöräytä lisää se pannulle öljyn ja valkosipulin kanssa.

7. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon tonnikala sekä paahdetut leivänmurut.

8. Tarjoile heti. Buon appetito!