200 g Farfalle Rigate -pastaa
1 kevätsipuli
1 Vihreä chili
50 g härkäpapuja tai vihreitä papuja
50 g herneitä
150 g vihreää parsaa
20 g Pecorino romano -juustoa
ekstra-neitsytoliiviöljyä
tilkka valkoviiniä (valinnainen)
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
vettä
1. Valmista kasvisliemi lisäämällä herneen- ja härkäpapujen palat sekä kevätsipulin vihreät osat kiehuvaan (noin 1 l) suolattuun veteen.
2. Hienonna kevätsipulin valkoinen osa ja kuullota sitä kevyesti oliiviöljyssä pannulla. Lisää sitten pieniksi paloiksi leikatut parsanvarret.
3. Lisää kauhallinen lientä ja kypsennä noin 7-8 minuuttia.
4. Kuullota kevätsipulin vihreä osa oliiviöljyssä pannulla yhdessä ohueksi viipaloidun chilin kanssa.
5. Lisää herneet sekä parsa. Paista korkealla lämmöllä noin kolme minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kauhallinen lientä.
6. Soseuta parsakaalien varret öljyn, suolan ja pippurin kanssa sauvasekoittimella.
7. Keitä pasta hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä al denteksi.
8. Siivilöi pasta ja lisää se pannulle muiden ainesten kanssa. Lisää tässä vaiheessa myös (härkäpavut).
9. Lisää aiemmin soseuttamasi parsa sekä pecorino romano raastettuna ja sekoita hyvin.
10. Viimeistele annokset tuoreella basilikalla sekä mintulla ja mustapippurilla.