Tagliatelle ossobuco-kastikkeella

Annokset: 2 Henkilölle

Valmistusaika: 90 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Tagliatelle ossobuco-kastikkeella

200 g tagliatelle-pastaa
2 ossobucoa eli naudan potkaa
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
2 salottisipuli
rosmariinin oksa
1,2 dl valkoviiniä (valinnainen)
lihalientä
ekstra-neitsytoliiviöljyä
60 g voita
suolaa
mustapippuria
40 g parmesaania

1. Mausta lihat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Ruskista ne pannulla kovalla lämmöllä, kunnes lihan pinta on kauniin kullanruskea ja tasainen.
2. Ota liha pois pannulta ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi, pidä liha ja luut erillään. Sillä välin sulata voi padassa rosmariinin kanssa, lisää selleri, porkkana ja sipuli, ja kuullota niitä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan.
3. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua, sitten laita kuutioitu liha ja kokonaiset luut takaisin pataan. Luuydin sulaa kypsennyksen aikana. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa hieman lientä. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin puolitoista tuntia.
4. Kun ragù on valmista, keitä pasta hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä ja siirrä se sitten pannulle ragùn joukkoon. Sekoita voin ja Grana Padanon kanssa ja tarjoile välittömästi.