200 g Rigacuore-pastaa
4 pientä kesäkurpitsaa
40 g pecorino-juustoa
40 g guancialea tai pekonia
puolikas punasipuli
tilkka valkoviiniä (valinnainen)
tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
chilirouhetta
ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa
1. Kuullota hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli tilkassa oliiviöljyä.
2. Lisää kesäkurpitsat, chili sekä kauhallinen vettä. Mausta suolalla ja kypsennä noin 20 minuutin ajan, kunnes vihannekset pehmenevät.
3. Leikkaa guanciale kuutioiksi ja laita se kuumalle pannulle. Kypsennä sitä, kunnes se ”vapauttaa” rasvansa. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua pois. Nosta sitten lämpöä ja ruskista guanciale hyvin. Kun guanciale on rapeaa, ota se pois pannulta ja pistä sivuun odottamaan.
4. Soseuta kesäkurpitsat ja mintunlehdet sauvasekoittimella. Siivilöi kesäkurpitsa-minttaseos hienoksi ja kaada se suoraan pannulle, jossa guanciale on kypsennetty. Siivilöinnin ansiosta kastikkeesta tulee ihanan sileää.
5. Keitä rigacuore hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä ja lisää se lähes kypsänä suoraan pannulle kesäkurpitsa-minttaseoksen kanssa.
Lisää kauhallinen keitinvettä ja viimeistele kypsennys.Sekoita joukkoon tilkka öljyä.
6. Annostele ja viimeistele annokset pecorino-raasteella ja rapealla guancialella.