1 pss La Molisana Tagliatelle -pastaa 600g jauhelihaa 300g pekonia 250ml tomaattikastiketta 250ml kasvislientä Ranskankermaa maustamiseen 1 lasi kuivaa valkoviiniä 100g porkkanaa 100g selleriä 60g sipulia Suolaa Pippuria Oliiviöljyä maustamiseen
Kasvisliemeen: 1l vettä 1 selleri 1 porkkana 1 sipuli Suolaa Extra-neitsytoliiviöljyä
Tarjoiluun: Parmesaanilastuja
Kasvisliemi: Kuori porkkanat, ja pilko selleri. Leikkaa kuorittu sipuli pieneksi.
Lisää vihannekset kattilaan 1l kylmän veden kanssa. Lisää suolaa ja pirskottele oliiviöljyä mauksi.
Keitä noin 15 minuuttia ja aseta sivuun.
Kastike: Leikaa pekoni pieneksi silpuksi. Leikkaa selleri, porkkana ja sipuli.
Ruskista pekonia pannulla joitakin minuutteja ja lisää pilkotut kasvikset. Kuumenna noin 8 minuuttia, jotta kasvikset päästävät nesteitään ulos.
Lisää pannulle jauheliha, lasi viiniä ja tomaattikastike. Lisää 250g keittämääsi kasvislientä. Anna kiehua matalalla lämmöllä vähintään 2 tuntia.
Lisää ranskankermaa. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Keitä samaan aikaan tagliatelle al denteksi.
Siivilöi pasta, lisää kastikkeen joukkoon ja sekoita.
Tarjoile parmesaanilastujen kera.