Ragù alla bolognese resepti

Tagliatelle Ragù alla bolognese

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 80 minuuttia

Vaikeustaso: Keskitaso

Tagliatelle Ragù alla bolognese

1 pss La Molisana Tagliatelle -pastaa
600g jauhelihaa
300g pekonia
250ml tomaattikastiketta
250ml kasvislientä
Ranskankermaa maustamiseen
1 lasi kuivaa valkoviiniä
100g porkkanaa
100g selleriä
60g sipulia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä maustamiseen

Kasvisliemeen:
1l vettä
1 selleri
1 porkkana
1 sipuli
Suolaa
Extra-neitsytoliiviöljyä

Tarjoiluun:
Parmesaanilastuja

Kasvisliemi:
Kuori porkkanat, ja pilko selleri. Leikkaa kuorittu sipuli pieneksi.

Lisää vihannekset kattilaan 1l kylmän veden kanssa. Lisää suolaa ja pirskottele oliiviöljyä mauksi.

Keitä noin 15 minuuttia ja aseta sivuun.

Kastike:
Leikaa pekoni pieneksi silpuksi. Leikkaa selleri, porkkana ja sipuli.

Ruskista pekonia pannulla joitakin minuutteja ja lisää pilkotut kasvikset. Kuumenna noin 8 minuuttia, jotta kasvikset päästävät nesteitään ulos.

Lisää pannulle jauheliha, lasi viiniä ja tomaattikastike. Lisää 250g keittämääsi kasvislientä. Anna kiehua matalalla lämmöllä vähintään 2 tuntia.

Lisää ranskankermaa. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Keitä samaan aikaan tagliatelle al denteksi.

Siivilöi pasta, lisää kastikkeen joukkoon ja sekoita.

Tarjoile parmesaanilastujen kera.

Search