Ragù alla bolognese resepti

Tagliatelle con ragù alla bolognese

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 80 minuuttia

Vaikeustaso: Keskitaso

Tagliatelle con ragù alla bolognese

1 pss La Molisana Tagliatelle -pastaa
600 g naudan jauhelihaa
300 g pekonia
250 ml tomaattikastiketta
250 ml kasvislientä
Ranskankermaa maustamiseen
1 lasi kuivaa valkoviiniä
100 g porkkanaa
100 g selleriä
60 g sipulia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä maustamiseen

Kasvisliemeen:

1l vettä
1 selleri
1 porkkana
1 sipuli
Suolaa
Extra-neitsytoliiviöljyä

Tarjoiluun:
Parmesaanilastuja

Valmista kasvisliemi:
Kuori porkkanat, ja pilko selleri. Leikkaa kuorittu sipuli pieneksi.

Lisää vihannekset kattilaan 1 l kylmän veden kanssa. Lisää suolaa ja tilkka oliiviöljyä.

Keitä noin 15 minuuttia ja aseta sivuun.

Kastike:
Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Leikkaa selleri, porkkana ja sipuli.

Ruskista pekonia pannulla joitakin minuutteja ja lisää pilkotut kasvikset. Kuumenna noin 8 minuuttia, jotta kasvisten nesteet haihtuvat.

Lisää pannulle jauheliha, viini sekä tomaattikastike. Lisää 2,5 dl kasvislientä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Mitä pidempään haudutat kastiketta, sitä maukkaampaa siitä tulee.

Lisää ranskankerma. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Keitä samaan aikaan tagliatelle al denteksi.

Siivilöi pasta, lisää kastikkeen joukkoon ja sekoita.

Tarjoile raastetun parmesaanin kera.