1 pss La Molisana Tagliatelle -pastaa
600 g naudan jauhelihaa
300 g pekonia
250 ml tomaattikastiketta
250 ml kasvislientä
Ranskankermaa maustamiseen
1 lasi kuivaa valkoviiniä
100 g porkkanaa
100 g selleriä
60 g sipulia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä maustamiseen
Kasvisliemeen:
1l vettä
1 selleri
1 porkkana
1 sipuli
Suolaa
Extra-neitsytoliiviöljyä
Lisää vihannekset kattilaan 1 l kylmän veden kanssa. Lisää suolaa ja tilkka oliiviöljyä.
Keitä noin 15 minuuttia ja aseta sivuun.
Kastike:
Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Leikkaa selleri, porkkana ja sipuli.
Ruskista pekonia pannulla joitakin minuutteja ja lisää pilkotut kasvikset. Kuumenna noin 8 minuuttia, jotta kasvisten nesteet haihtuvat.
Lisää pannulle jauheliha, viini sekä tomaattikastike. Lisää 2,5 dl kasvislientä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Mitä pidempään haudutat kastiketta, sitä maukkaampaa siitä tulee.
Lisää ranskankerma. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Keitä samaan aikaan tagliatelle al denteksi.
Siivilöi pasta, lisää kastikkeen joukkoon ja sekoita.