Täysjyväfusillia pestolla tomaateilla ja burratalla
Annokset: 4 Henkilölle
Valmistusaika: 15 minuuttia
Vaikeustaso: Helppo
Täysjyväfusillia pestolla tomaateilla ja burratalla
320 g täysjyväfusilleja
40 g basilikanlehtiä
20 g Parmesaania
20 g Pecorino-juustoa (pecorino romano tai pecorino toscano)
15 g pinjansiemeniä
1 viipale valkosipulia
70 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
5 kypsää tomaattia
60 g burrataa
suolaa maun mukaan
1. Valmista pesto: pese ja kuivaa basilikanlehdet varovasti, sitten laita ne tehosekoittimeen yhdessä raastetun parmesaanin, pecorinon, valkosipulin sekä pinjansiementen kanssa.
2. Soseuta muutaman sekunnin ajan, lisää 0,5 dl oliiviöljyä, ripaus suolaa ja soseuta jälleen, kunnes kastikkeesta tulee tasaista. Keitä fusillit runsaassa suolatussa vedessä.
3. Sillä välin tee tomaatteihin viilto veitsellä ja laita ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen kuori irtoaa niistä helposti. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja leikkaa tomaatti suikaleiksi.
4. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää tomaattisuikaleet. Valuta pasta, kun se on al dente, lisää se suoraan pannulle kastikkeen kanssa, lisää sitten pesto ja sekoita hyvin.
5. Annostele pasta ja revi annosten päälle burrataa. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile.