Tomaattinen kalapyörykkäpasta

Tomaattinen kalapyörykkäpasta

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 20 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Tomaattinen kalapyörykkäpasta

Tonnikalapyörykät:
4 prk Calvo tonnikalaa auringonkukkaöljyssä (à 65g)
1 dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
1 kpl pieni punasipuli pieninä kuutioina
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
nippu persiljaa hienonnettuna

Tomaattikastike:

3 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipuli kuutioituna
3 kpl valkosipulinkynsiä paloiteltuna
1/2 tl kuivattua basilikaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g La Molisana Passata Rustica -paseerattua tomaattia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi
400 g La Molisana spaghettia
ruukullinen basilikaa

Valmista ensin kastike:

1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit sekä valkosipuli.

2. Lisää basilika ja tomaattipyre, jatka kypsennystä vielä hetki.

3. Sekoita joukkoon loput ainekset ja anna hautua kannen alla n. 15 min.

4. Soseuta kastike sauvasekoittimella.

5. Valuta tonnikalojen öljystä puolet pois ja sekoita pyöryköiden ainekset huolellisesti
keskenään.

6. Muotoile massasta käsin pieniä pyöryköitä.

7. Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 8-10 min., kunnes ne ovat pinnaltaan
kauniin ruskeita.

8. Keitä sillä aikaa spaghetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

9. Kuumenna kastike uudelleen ja sekoita siihen valutettu pasta.

10. Lisää joukkoon vielä kypsät tonnikalapyörykät ja viimeistele basilikanlehdillä.

Vinkki:

Jos haluat hieman oikaista, voit käyttää valmista tomaattikastiketta!