Tonnikalapyörykät: 4 prk Calvo tonnikalaa auringonkukkaöljyssä (à 65g) 1 dl korppujauhoja 1 kpl kananmuna 1 kpl pieni punasipuli pieninä kuutioina 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria myllystä nippu persiljaa hienonnettuna Tomaattikastike: 3 rkl oliiviöljyä 1 kpl sipuli kuutioituna 3 kpl valkosipulinkynsiä paloiteltuna 1/2 tl kuivattua basilikaa 2 rkl tomaattipyrettä 400 g hyvää tomaattimurskaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi 400 g La Molisana spaghettia ruukullinen basilikaa
Valmista ensin kastike:
1. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa siinä sipulit ja valkosipulit.
2. Lisää basilika ja tomaattipyre, jatka freesausta vielä hetki.
3. Sekoita joukkoon loput ainekset ja anna hautua kannen alla n. 15 min.
4. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
5. Valuta tonnikalojen öljystä puolet pois ja sekoita pyöryköiden ainekset huolellisesti keskenään.
6. Muotoile massasta käsin pieniä pyöryköitä.
7. Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 8-10 min., kunnes ne ovat pinnaltaan kauniin ruskeita.
8. Keitä sillä aikaa spaghetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
9. Kuumenna kastike uudelleen ja sekoita siihen valutettu pasta.
10. Lisää joukkoon vielä kypsät tonnikalapyörykät ja viimeistele basilikanlehdillä.
Vinkki:
Voit vähän oikaista ja käyttää valmista tomaattikastiketta!