Tonnikalapasta uunissa valkoisessa vuoassa

Tonnikalapasta uunissa

Annokset: 4 Henkilölle

Valmistusaika: 45 minuuttia

Vaikeustaso: Helppo

Tonnikalapasta uunissa

500 g pastaa (penne, rigatoni tai fusilli)

2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä

400 g tomaattimurskaa

2 dl ruokakermaa (maustetut sopivat myös)

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

250 – 300 g miniluumutomaatteja

1/2 tl mustapippuria

1 tl suolaa

0,5 dl vettä

150 g juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi (noin 8 min.)

3. Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen osaan, pilko sipuli ja hienonna valkosipuli.

4. Paista tomaatteja ja sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää tomaattimurska, vesi ja ruokakerma. Kuumenna seos ja sekoita.

6. Valuta keitetty pasta ja kaada se isoon uunivuokaan.

7. Sekoita joukkoon pannulla kuumennettu seos, tonnikala öljyineen ja ⅔ juustoraasteesta.

8. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min.

9. Tarjoile ja herkuttele!