500 g pastaa (penne, rigatoni tai fusilli)
2 tlk Calvon tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
400 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa (maustetut sopivat myös)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
250 – 300 g miniluumutomaatteja
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
0,5 dl vettä
150 g juustoraastetta
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi (noin 8 min.)
3. Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen osaan, pilko sipuli ja hienonna valkosipuli.
4. Paista tomaatteja ja sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää tomaattimurska, vesi ja ruokakerma. Kuumenna seos ja sekoita.
6. Valuta keitetty pasta ja kaada se isoon uunivuokaan.
7. Sekoita joukkoon pannulla kuumennettu seos, tonnikala öljyineen ja ⅔ juustoraasteesta.
8. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min.
9. Tarjoile ja herkuttele!